Hubnutí: 5 strategií k úspěchu

Hubnutí: 5 strategií k úspěchu
alt

Učiňte závazek
Stálý výsledek hubnutí, a hubnutí jako takové, stojí nejen čas ale i velké úsilí. Ujistěte se, že jste na tuto skutečnost připraveni. Abyste byli úspěšní, musíte být také soustředění a zaměření na tento cíl. Tato skutečnost vás bude stát nejen psychikou ale i fyzickou energii. A pokud jste s tímto smířeni a víte, že vás žádná událost ve vašem osobním životě od tohoto cíle zhubnout nezastaví, není nic snadnějšího, než si stanovit datum a pak už jen ? začít.

Nalezněte v sobě motivaci
Nikdo jiný za vás hubnout nebude, toto si musíte uvědomit jako první. Musíte se ujmout vašeho dietního plánu a začít se pohybovat. Pohyb by měl být rozhodně zvýšený, než jste byli dosud zvyklí. Do svého pohybového plánu byste měli zapojit nejen přirozený pohyb, jako je chůze, ale i například běh a posilovací cvičení. Pokud byste měli problémy dodržet svou motivaci, zkuste si na papír, který budete mít vždy po ruce napsat body, proč byste měli hubnutí absolvovat, proč hubnutí dodržet a jaký máte cíl. Tento list papíru si někde například vylepte, abyste jej měli v případě potřeby stále na očích. Získáte tak určitou zodpovědnost, závazek za jednání před sebou samým, pokud byste například chtěli celý proces v průběhu vzdát nebo byste ztráceli motivaci. Pokud ani to by nebylo v případě selhání vaším hnacím motorem, snažte se sehnat další nadšence do zdravého životního stylu, kteří by vás v těchto situacích podpořili. Můžete si společně vytvořit podobný tréninkový plán a hýbat se pravidelně společně.

Stanovte si reálné cíle
Mohlo by se zdát, že je jasné a zřejmé nastavit si reálné cíle v hubnutí, ale jste si jisti, že opravdu víte, co může být reálné? Pokud chcete hubnout dlouhodobě a dodržovat zásady zdravého hubnutí, měli byste počítat s tím, že více jak 0,5 až 1 kg za týden nezhubnete. Pro tento výsledek počítejte, že byste měli spálit o 500 – 1000 kalorií více, než za den vaše tělo přijme. Až si budete stanovovat cíle, kterých byste chtěli dosáhnout, nezapomínejte, že stanovujete nejen ty cíle, kterých budete chtít dosáhnout během hubnutí, ale také na ty cíle, kterých chcete dosáhnout jako výsledku. Stanovte si proto nejen například pravidelné cvičení, ale například dosažený výsledek ? zhubnutí 5 kg. Zejména ty změny a cíle ve vašem životním stylu jsou tím klíčem k úspěchu. Cíle by měly být nejen realistické, ale také konkrétní a časově limitované.

Užívejte si zdravějšího jídla
U konzumace zdravé stravy časem poznáte veškeré výhody s ní spojené. Nejen že obsahuje méně kalorií ve stejné porci jídla stravy nezdravé, ale po její dlouhodobé konzumaci začne vaše tělo pracovat zcela jinak. Budete se cítit lehčí, svěžejší, méně unavení a budete mít dobrý pocit, že děláte něco pro sebe. Zdravá strava má základ hlavně v ovoci, zelenině a v celozrnných cereáliích. Správný jídelníček začíná hned ráno snídaní, denně bychom také měli sníst alespoň 4 porce zeleniny a 3 porce ovoce. Dále bychom měli užívat tzv. zdravé tuky, které jsou obsaženy například ve lněném nebo sezamovém semínku, ořechách, avokádu, olivovém oleji nebo také v rybách, jako je losos, sleď nebo makrela. Samozřejmě byste také měli omezit přísun cukrů a vybírat si neslazené zakysané mléčné výrobky v BIO.
Začněte být aktivní a udržujte to
Hlavním klíčem, jak spolehlivě a dlouhodobě zhubnout, je kombinace jídelníčku a dostatečného pohybu. Studie ukázaly, že lidé, kteří dosáhli úspěšného zhubnutí, a to dlouhodobě, dokázali to jedině skrze pravidelný pohyb a cvičení, které zařadili do svého plánu. Mezi nejefektivnější cvičení se řadí aerobní pohyb (jako je například ostrá chůze) po dobu alespoň 30 minut, a to nejlépe každý den v týdnu. Veškeré jiné aktivity spalování kalorií urychlí a budete se cítit den ode dne lépe.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>